Användarprofil Britt-Marie Kullin / Betyg & recensioner / En högre rättvisa

Recension av Britt-Marie Kullin

Recenserad produkt

Betyg: 4,5 av 5.

26 november 2018

Boken En högre rättvisa är den sjätte boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegorna på Riksmord. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av dom, i den ordning som dom har utgetts: Det fördolda, Lärjungen, Fjällgraven, Den stumma flickan, och De underkända.

Det är ju hela tre år sedan den senaste boken kom ut, så jag har verkligen längtat efter en uppföljare. Och jag blev absolut inte besviken. För den här var lika bra som dom tidigare böckerna.

Jag tycker verkligen om författarnas sätt att skriva, och jag tycker mycket om alla karaktärerna. Spännande, välskriven, och lättläst är boken, och absolut inte förutsägbar.

Jag hoppas på att det inte tar tre år innan nästa bok i serien kommer. För jag vill veta hur det går med Sebastian, Vanja, Torkel, Ursula, och Billy. Några cliffhangers slutar ju även den här boken med, vad gäller huvudpersonernas privatliv. Själva fallet i boken, är däremot helt avslutat.

Rekommenderas absolut, men precis som med alla bokserier, så tycker jag att man ska läsa serien från början. För i den här serien, liksom i många andra serier, så är det huvudpersonernas liv som är viktigast och inte fallen i böckerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej