Användarprofil Bernt / Betyg & recensioner / Under månen

Recension av Bernt

Recenserad produkt

Berättarglädje!

23 december 2018

Under månen

Ulrika har alltid gillat att berätta. Precis som hennes gammelmorfar. Han fick till och med skriva i dåvarande Elfsborgs läns tidning. Hans berättarglädje och fantasi visste nog inga gränser.

Nu för Ulrika berättartraditionen vidare. Och hennes skaparglädje och fantasi lever ett intensivt och synnerligen energifyllt liv på varje boksida. Ulrika gillar språk och vill att det ska vara ett språk som hanteras rätt. Med ordval och sättet att bygga meningar skapar hon flyt, gör dialogen levande, kryddar med humor. Hennes iakttagelseförmåga är verkligen stor. Även om Ulrika gissningsvis hittat på en del exteriörer och interiörer så vimlar det av trovärdighetsskapande skildringar. Härligt. Förmodligen kommer ingen som finns i hennes familje- och vänkrets ifrån frågor som "vem är den där karaktären lik?", eller "men vad nu då, har hon verkligen lånat drag av mig?" osv. Vet inte om det är härligt. Men i vilket fall som helst skapar det ett speciellt band mellan bokens persongalleri och oss läsare.

Och så alla dessa recept. Vilken smart idé.

Nu är ju saken den att vi som läser din bok vill - tror i alla fall jag - väldigt gärna veta hur det kommer att gå med Ester och med Ebba och Petra och alla de andra. Vi vill veta. Men känn ingen press.

Feel good. Ja, varför inte. Inte för att fly det svåra, eller för att få hjälp att glömma ett rådande kaos. Snarare för att med livslust och glädje och munterhet och ett varmt leende i ögon och på läppar ta sig an det svåra och även reda ut ett och ett annat kaos.

Tack Ulrika för ditt förstlingsverk. Fortsätt så!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej