Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / I raketfart med änglapappan

Recension av Gullis lästips

Recenserad produkt

Följ med på ett hisnande raket- och djungeläventyr

23 januari 2019

I raketfart med änglapappan är verkligen en riktigt bra äventyrsbok som är proppfull med massa olika intressanta, känslosamma och fantasifulla ämnen.

I raketfart med änglapappan får vi följa med på en äventyrsfylld resa till den djupaste djungeln, den heta ökenen och flera andra intressanta och spännande platser, Det blir en fantasifylld och spännande resa som är fylld med roliga händelser och massa intressant fakta.

Även om boken börjar med de svåra och sorgliga ämne av en bortgången pappa, så har författaren Cecilia Rojek på ett lyckat sätt kunnat förmedla de olika känslorna som man kan uppstå kring döden., här belyser hon vikten av att det är ok att alla upplever olika, känslor som att vissa blir arga, andra ledsna och vissa blir besvikna. På så sätt är det en bok som verkligen öppnar upp till samtal kring ett känsligt och svårt ämne.

Men det är inget som gör att boken upplevs som sorglig, det är mer en äventyrsfylld, spännande och lärorik kapitelbok som är fylld med sprudlande och underbar fantasi och flera olika intressanta ämnen. Tillsammans med det härligt välgjorda svartvita illustrationerna skapade av Katarina Vintrafors blir det en lättläst kapitelbok som passar perfekt för högläsning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej