Användarprofil Barnboksfamiljen / Betyg & recensioner / Lönnmördare

Recension av Barnboksfamiljen

Recenserad produkt

Lönnmördare
E-bok (EBook)
1 recension

Fantastisk fantasy

6 februari 2019

Nu har somen lyssnat igenom "Drakhjärta och Hamnskiftare" samt de tre efterföljande böckerna "Lönnmördare", "Kungar och drottningar" samt "Mörkermagiker". Tillsammans är de fyra en fantasyserie skriven av Jerker Hultén och utgiven av Idus förlag.

När jag frågade A vad han tyckte om böckerna när sista boken var avslutad svarade han entusiastiskt:
"Fantastiska! Alla fyra böcker ihop får 1000 stjärnor av 5 stjärnor".
När jag försökte fiska lite mer om vad som är bra så sa han "Men skriv bara alla positiva ord du kan - då blir det rätt! För de är jättebra!"
Detta har verkligen varit en bokserie som tagit A med storm och han har försvunnit iväg in i böckernas värld och avskärmat sig.
En intressant detalj är att A också velat diskutera om karaktärerna. T.ex om Lönnmördaren som är på de ondas sida som ändå inte riktigt är ond. Författaren själv har påpekat att böckerna har många gråzoner vilket verkar stämma bra överens med A's kommentarer. Utöver det har författaren sagt att böckerna är genusmedvetna, men då jag ej har lyssnat med A kan jag ej kommentera kring detta.

Läskighetsmässigt tycker A att böckerna är ungefär lika läskiga som Harry Potter, med undantag att det dessutom är ett krig med i varje bok. En detalj han har uppskattat är att böckerna är oförutsägbara t.ex i sättet som de goda hanterar situationer när de hamnat i knipa.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej