Användarprofil Anna Bokmal / Betyg & recensioner / Som nitroglycerin

Recension av Anna Bokmal

Recenserad produkt

Grymt bra!

13 mars 2019

Den framstående advokaten Nils Bromander hittas mördad på ett utstuderat rått sätt. Bromander är en välkänd profil, dock ej på det smickrande viset. Han har nämligen fått både våldtäktsmän och polismördare frikända. Hans renommé gör listan på tänkbara hämnare lång. Poliserna får minst sagt fullt upp med att nysta i Niklas förflutna som visar sig vara både mörk och grym.


Det här är en rå, brutal deckare med kvinnofokus. Svåra ämnen som kräver uppmärksamhet och eftertanke. Mäns våld mot kvinnor, starka sekvenser som väcker både äckel och avsky. Samtidigt tvingas läsaren ha två tankar i huvudet på en gång; det finns orsaker till att människor blir monster. En inte alltid så enkel balansgång. Vissa väljer att göra upp med sitt förflutna och skapa sig själva i en bättre form att växa i, medan andra inte gör nåt motstånd att vandra monstervägen.


För att använda ett slitet och nött uttryck; det här är en riktigt spännande bladvändare! Jag ville sluka de 434 sidorna omgående. Karaktärerna kändes äkta och levande, intressanta. En välskriven och genomarbetad deckare i högt tempo, som håller spänningen uppe hela vägen till slutet. En makalös debut av Frida Moisto. Jag kommer definitivt att läsa fortsättningen i serien om Lisa Engström.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej