Användarprofil KindleSucks / Betyg & recensioner / One Day In December

Recension av KindleSucks

Recenserad produkt

One Day In December
Häftad (Paperback)
1 recension

Kul och lättläst som inte är vad du väntar dig.

14 mars 2019

Om du kan hantera Silvers överdrivna mängd blomsterspråk, kommer du att uppskata av den här boken. Det första kapitlet i synnerhet blir nästan oläsligt på grund av språket, det känns som om författaren försökte skriva en klyschig "Bridget Jones"-aktig typ av bok.

Men kan du ta dig igenom det första kapitlet, med alla dess klyschor, så är den allt annat än typisk för genren. Jag läste den här boken på ungefär 3-4 timmar, jag kunde inte lägga ifrån mig den. Jag uppskattar verkligen hur Silver porträterar huvudkaraktären och karaktärerna runt henne; trots deras till korta kommande, känner du dig empati för varje person. I verkliga livet så är människor komplicerade. Ibland är saker inte solklara. Författaren verkar inse detta och lyckas bygga gediggna relationer mellan karakternerna med alla brister det innebär. Till skillnad från de flesta karaktärerna i den här typen av bok så agerar dessa karaktärerna på ett väldigt "mänskligt" sätt; de är inte perfekta på något sätt precis som vanliga människor inte är.

Det här är en bok som inte kommer ta lång tid att ta sag igenon och passar perfekt för en dag på stranden eller en lång tåg-eller flygresa. Jag kan tänka mig att det skulle kunna bli en bra film av detta då den har många bra drag som en "romcom" behöver.

Om du gillar den har typen av bok så är detta boken för dig, "chicklit" men ändå inte, så är detta en bok för dig. Jag läste boken som en del av en bokutmaning. Jag hade nog inte läst den annars, men i efterhand så är jag glad över att jag läste den. Denna boken är en trevlig flykt från verkligheten.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej