Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Ester Tagg och Sjöormens öga

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

Recenserad produkt

Spännande piratäventyr & en fängslade skattjakt!

20 mars 2019

Följ med på ett spännande piratäventyr med kvinnliga pirater, flygande piratskepp och en fängslande skattjakt!

Efter händelserna i första boken Ester Tagg och Den flygande holländaren har kapten Stålhjärta med besättning det väldigt knapert, då pengarna är slut och humöret hos besättningen är dystert, det blir inte bättre av att de behöver äta skeppskorpor morgon middag och kväll. För att få ihop pengar behöver kapten Stålhjärta pantsätta Den flygande holländaren trots att hon inte vill. För att bli fria från skulden och få tillbaka skeppet måste Stålhjärta och hennes besättning ge sig ut på ett livsfarligt uppdrag för att hitta en legendarisk skatten vid namn "Sjöormens öga". Men är det legend eller verklighet?

Det här är en välskriven bok med spännande handling och härlig humor tillsammans med detaljrika illustrationer i svartvit med steampunk känsla förstärker de berättelsen och dess karaktärer och underlättar även vid högläsning för barn mellan 6 - 9 år när de tar del av det spännande piratäventyret.

Här har författaren skapat flera stark kvinnliga karaktärer, som den tuffa huvudkaraktär Ester och även satt tuffa och starka kvinnor i en vanligen mansdominerade värld, på så sätt skapar författaren perfekta förebilder för barnen, något som jag gillar och vill se mer av.

Nu ser jag fram att ta del av den spännande fortsättningen i den tredje delen för att se om den föräldralösa flickan Ester hittar sina föräldrar med hjälp av besättningen på Den flygande holländaren.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej