Användarprofil Morran / Betyg & recensioner / Vi måste prata om 50 : om kärlek, kriser och livslust

Recension av Morran (Medvägaskogen)

Recenserad produkt

Vi måste prata om 50 - eller är det fel att sätta

31 mars 2019

Jag lyssnade till damerna i Uppsala och blev intresserad av att läsa deras gemensamma bok. I början av läsningen så upplevde jag ibland att " detta har jag som passerat - dessa stadier har jag lagt bakom mig",,,
Men nu när hela boken är läst så ser jag en mening med att skippa 50 och istället kalla det för kvinnor och åldrande eller kvinnor och livskriser.
Detta är en bok som fokuserar på kvinnors liv, i många fall enbart dessa fyra men också väldig OFTA sådant som vem som helst kan ta till sig. En handbok i att utvecklas som person. Skönt att Annika Lantz är med som "motvalls kärring" hon har ett stabilt förhållande och trivs med maken som hon ser som sin bästa vän.
Jag kan bli lite trött på att utveckling för en kvinna är det samma som skilsmässa. En sorg och samtidigt en möjlighet till frihet när man har barnen varannan helg. Detta lyfts till vissa delar upp i boken.
Alla ämnen man som kvinna kommer i kontakt med tas upp. Ibland lite väl flåshurtigt och ibland med eftertanke.
Jag är 60 plus och läste denna bok med god behållning. Du som är yngre kan läsa den och du som är äldre än jag. Intressant med systerskap och öppenhet om svära livsfrågor.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej