Användarprofil jeanette eriksson pärlansmagi.se / Betyg & recensioner / Ängelns lek

Recension av jeanette eriksson pärlansmagi.se

Recenserad produkt

Grymmaste serien.!

6 april 2019

Byggnaden liknade en gammal kyrka som såg ut att ha legat på botten av ett träsk 100 år. Två steg upp, Isaac Monfort, en tunnhårig medelålders man med genomträngande blick och ett ansikte som förde tankarna till en rovfågeln är ställets beskyddare. På en stor träport med en klapp i form av en leende bronsdjävul, befinner sig Sempere med Martin, författaren där han får den 1a & viktigaste regeln: "att inte berätta för någon om det han ser där"
Dörren har reglar och sprintar och järnstängersom fälls ut som skaftet på en solfjäder, tills ett spindelliknande galler spärrar portet. 1 lykta finns innanför porten.
Det går en lång mörk gång med knappt skönjbara fresker och marmortrappaor på sidora till en stor sal i den palats liknande byggnaden, Martn har med sig boken " De himmelska stegen" som han skrivit

Framför dem låg den stora runda salen där skymningsljuset strilade in från kupoltaket. En labyrint av gångar, tunnlar, broar, trappor, avsatser och hyllor fullproppade med böcker fyllde upp salen & bildade ett gigantiskt bibliotek med en osannoolig geometri, en katedral AV BÖCKER & ORD.
-DE BORTGLÖMDA BÖCKERNAS GRAVKAMMARE

(YTTERLIGARE BESKRIVNINGAR FINNS OCH JAG ÖNSKA DET VA VERKLIGT)

Jag älskar språket, orden, handlingarna, miljöerna, personporträtten, allt. Jag sugs in i en värld av ord, som svävar in i mig och fastnar, definitivt en omläsningsbok. Läser om sidor, kapitel och markerar i boken, det som fångar mig alldeles extra, jag smakar på orden och låter m.ig njuta av dom lite mer.
jAG GILLAR iSABELLE och hade kunnat se en förbjuden historia och mer om och med henne.

Jag tänker att det inte finns någon annan författare som kan skriva som han gör, så vackert, så mörkt
"tårar av is glänste som gelatindroppar"
"befann mig plötsligt ögo mot öga med mig själv"
..många år hade varit mitt hem och mitt fängelse"
."det bästa med brustna hjärtan..? ..kan aldrig brista igen, nästa gång blir det bara skrubbsår."

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej