Användarprofil ElinsBokhylla / Betyg & recensioner / Pepparkakshuset

Recension av ElinsBokhylla

Recenserad produkt

Saknar något...

19 april 2019

Bokens handling och mordfall var väldigt bra skrivet. Beskrivningarna av morden och polisarbetet var väldigt bra skrivet med många snaskiga och äckliga detaljer, på ett positivt sätt så klart!
Varje mord var oerhört välskrivet, detaljerna gjorde att jag både mådde illa och ryckte på näsan. Det är nog en av de mest detaljerade böcker som jag har läst på länge, i alla fall där morden är så välskrivna. Verkligen ett plus, det är så jag vill ha mina deckare!

Carin Gerhardsen hade lyckats skriva in karaktärerna oerhört bra i boken, man fick lagom med bakgrundsfakta och detaljer för att man lätt skulle hänga med bland de olika huvudkaraktärerna.

Däremot måste jag säga att många kapitel endast bestod av fördjupning i karaktärerna, trots att jag tycker att det var bra att man fick en detaljerad redogörelse för karaktärerna, så upplevde jag att vissa karaktärer tog upp för mycket plats i boken. Plats som jag personligen hade velat lämnats åt jakten efter mördaren eller mer en inblick i vem mördaren var och hur hen stalkade sina offer, vilket jag uppfattade att mördaren gjorde.

Vissa kapitel blev därför för mig väldigt tunga, tråkiga och sega. Det var väldigt lite som skedde under vissa kapitel för att sedan helt plötsligt ske massor med saker i nästa kapitel, som då var väldigt kort.

Jag hade mer än gärna velat läsa mer om mördaren, veta mer vad som skedde från barndomen, tonåren och fram till att hen började utföra de brutala morden. Det hade varit intressant att få lite mer inblick, än att läsa mer om polisernas privatliv. Men jag kan tänka mig att det kommer mer framöver i boken, speciell historian om Petra och hennes öde.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej