Användarprofil Barnboksfamiljen / Betyg & recensioner / Tors hammare

Recension av Barnboksfamiljen

Recenserad produkt

Tors hammare
Häftad (Danskt band)
1 recension

Toppen av Rick Riordan

26 april 2019

Gillar du Percy Jackson? Då är detta ett tips för dig!
Min A (snart 9 år) har lyssnat till de två avslutande delarna i Magnus Chase-trilogin (Läsålder: ca 9-15 år). Rick Riordan har tidigare bland annat skrivit den populära serien om Percy Jackson som är son till en grekisk gud. I denna serien får vi istället utforska den nordiska mytologin och lära känna Magnus som är son till fruktbarhetsguden Frej. Magnus är en hemlös kille som i första boken dör och kommer till Valhall med valkyrian Samirah al-Abbas. Dessa böcker är lika medryckande och spännande som Percy Jackson och precis som tidigare böcker väver Riordan in massor av kunskaper om mytologin under äventyrets gång.
Dessa böcker är snäppet mer humoristiska än Percy Jackson enligt A.
Då jag personligen inte högläst "Tors hammare" och "De dödas skepp" kan jag inte ge en utförligare recension ur ett vuxenperspektiv om dessa avslutande delar. Men min A älskar Magnus Chase-trilogin precis som Percy Jackson (grekisk mytologi) och Kanekrönikan (egyptisk mytologi) av samma författare. Så på hans begäran tipsar vi idag.
Första boken i trilogin om Magnus Chase heter "Krigarens svärd".
Min A uppskattade också att bekanta ansikten från Percy Jackson-serien besökte även i denna trilogin. Lite kuriosa för det inbitna Percy-fanet: Magnus är kusin med Annabeth!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej