Användarprofil Kaffeläsaren / Betyg & recensioner / När himlen faller ner

Recension av Kaffeläsaren

Recenserad produkt

Gripande läsning!

8 maj 2019

Johan Ripås är Afrikakorrespondent för SVT och bor med sin familj i Johannesburg. En dag förändras familjens liv helt när yngsta sonen drabbas av leukemi. Istället för att att rapportera från krigszoner åt tv, är det nu ett eget krig familjen utkämpar. Det är svårt att recensera en bok av den här stilen. Vem är jag att bedöma en annans livsresa?!
Texten är nerskriven som Johans tankar under de mest turbulenta veckorna och det är intressant att få se skillnaderna både i hur man lever och sjukvården i Afrika och Sverige. Johans ord berör på djupet när han beskriver varje förälders största mardröm, att ens barn ska drabbas av allvarlig sjukdom. Det är starkt och modigt gjort att dela med sig av familjens historia till oss. Samtidigt som det är en sorglig berättelse så inger den också hopp. Hopp om att ta sig igenom det tuffa och komma ut på andra sidan. Johans berättelse påminner mig om att ta vara på stunden och njuta av det livet vi lever just idag. För precis som Johan skriver i boken är alla människor bara ett samtal eller besked bort från att precis allt i livet kan förändras. Det oavsett vem vi är, var vi befinner oss och vad vi planerar.
Just de raderna knockade mig nästan helt och jag får genast en klump i halsen. Idag ska jag krama lite extra på min familj och påminnas om hur bra vi har det just nu!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej