Användarprofil ElinsBokhylla / Betyg & recensioner / Skamvrån

Recension av ElinsBokhylla

Recenserad produkt

En av de bästa Sarenbrant har skrivit!!

31 maj 2019

I Skamvrån tar Sarenbrant upp ett ämne som ligger mig väldigt varmt om hjärtat, nämligen psykisk ohälsa. Det är ett ämne som jag upplever att det skrivs för lite om inom bokvärlden. Det finns många biografier och faktaböcker som innehåller och tar upp psykisk ohälsa men jag har inte stött på många fiktiva böcker med psykisk ohälsa i fokus. Jag är även väldigt glad att just Sofie Sarenbrant har valt att ta upp psykisk ohälsa i sin bok, då jag även tycker att hon skriver väldigt bra och beskrivande i sina böcker.

Bokens handling är oerhört tung, det finns många saker som jag känner igen mig i och en del rader var svåra för mig att läsa. Men samtidigt så är det även bra, för det betyder att Sarenbrant verkligen skrivit så verkligt som det bara går. Även om handlingen är tung och dramatisk så finns det många ljuspunkter, många tvistar och överraskningar som man definitivt inte är beredd på. Sånt gillar jag verkligen!

Trots den tyngre handlingen så upplevde jag att boken var väldigt lätt att läsa och det gick snabbt fram, det var svårt att lägga ifrån sig boken men ändå ville man inte att den skulle ta slut.
Ibland kan böcker vara förutsägbara, dock var inte denna det. Det fanns många tvista och överraskningar. Oftast brukar jag kunna klura ut vem gärningsmannen är rätt så snabbt in i boken men denna gång var det lite svårare, vilket var bra för det blir så mycket mer spännande då.

Skamvrån av Sofie Sarenbrant är en otroligt välskriven, detaljerad och spännande bok. Boken är riktigt svår att lägga ifrån sig, man vill bara läsa mer och mer, samtidigt som man inte vill att boken ska ta slut för att den är så bra.
Mina förväntningar på sjunde delen i Emma Sköld-serien var stora och jag måste ändå säga att de har uppfyllts, till tusen och åter tusen!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej