Användarprofil ElinsBokhylla / Betyg & recensioner / Sprickor i jorden

Recension av ElinsBokhylla

Recenserad produkt

En otroligt spännande och bra bok!!

18 juni 2019

Som man har längtat efter en denna boken, Sprickor i Jorden av Mariette Lindsteins. Uppföljaren till del ett, Vit Krypta, i serien om Pilgrimsfalkens Väktare. Ännu en otroligt välskriven, detaljerad och spännande bok om sekter, grymhet och kärlek.

Sprickor i Jorden är en otroligt detaljerad och trovärdig bok med väldigt bra språk, lagom långa kapitel och får en verkligen att vilja läsa mer när sista sidan är utläst!
Däremot upplevde jag att första delen av boken var lite seg och långtråkig, det var väldigt lite som hände och det kändes som att man med spänning hoppades att boken skulle bli bättre. Vilket den blev, efter halva boken ungefär kom den riktiga spänningen in, intrigerna tätnade och man kunde verkligen få en känsla för spänning och mystik.

Att Mariette Lindstein är en fena på att återspegla sekter och den grymhet och skräck som en sekt skapar är verkligen ingen hemlighet. Alla hennes böcker handlar om sekter och hennes beskrivningar och sätt att få sina läsare att verkligen dras in i alla lovord och skrämseltaktiker är otroliga. Dock är det väldigt hemskt och läskigt att många av de saker som hon beskriver och tar med i sina böcker har skett i verkliga livet, eller i alla fall att det är baserat på verkliga händelser. Men jag tror även att det är det som gör att Lindsteins böcker är så bra och verklighetstrogna, hon vet verkligen vad hon skriver om och hon gör det på ett riktigt bra och professionellt sätt.
Jag tycker speciellt mycket om att man mer fick ta del av insidan av en sekt, än vad man fick göra i boken innan. Det var både spännande och intressant att få ta del av möten med sekten, deras planering och deras sätt att manipulera människor och även försöka vända personer mot varandra. Det var väldigt intressant och det hade jag gärna sett mer utav i första boken, Vit Krypta men jag är glad att vi fick mer insyn utav det i denna bok.

Men med det sagt så tycker jag att Sprickor i Jorden är en väldigt bra och spännande bok, en bok som man både skrattar och gråter till och som man skräms och förvånas mer än någonsin över när sidorna bara rinner iväg. För en riktig bladvändare är den verkligen, kan starkt rekommendera Sprickor i Jorden av Mariette Lindstein!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej