Användarprofil Anyah Fredriksson / Betyg & recensioner / Fjäderns magi

Recension av Anyah Fredriksson (Norrköping)

Recenserad produkt

Fjäderns magi
Inbunden
1 recension

Äventyr med Ben, drakryttare 2.0

19 juni 2019

Den nu 14-årige Ben bor med sina adoptivföräldrar, Barnabas och Vita, liksom hans adoptivsyster Guinever på en hemlig plats i Norge. Familjen har där, så att säga, ett räddningscenter för de fantastiska varelserna i denna värld. Deras uppgift är att utforska och skydda dessa varelser. Några insiders stöder ägarna i sitt ibland mycket svåra arbete. Ett telefonsamtal från Vita och Guineva från Grekland skrämer Ben och Barnabas. Pegasus-paret, en art som ansågs utdöd, har hamnat i hopplösa svårigheter. Dess sto dog. Nu är hennes tre små föl i stor fara. För att bara moderns saliv kan ordna äggens tillväxt. Homunculus finner i biblioteket en indikation på vad som kan hjälpa till i denna hemska situation: en grips fjäder. Kommer Ben och Barnabas att lyckas hitta en sådan fjäder? Men gripen har ett mycket dåligt rykte i fabelvärlden. För att göra saken värre anser de att drakarna att deras största fiender. Så Ben måste dölja sin sökning från sin silverdraken Lung, vars ryttare han är ...
Cornelia Funke skriver igen på underbart språk och kidnappar läsare med lätthet i sin fabelvärld runt Bens familjen och deras protégés. Med de första raderna kan författaren fånga och ta mig med i sin underbara historia. Dessutom har Cornelia Funke försett boken med unika, fantastiska illustrationer som verkligen är förtjusande att se. Författaren har skapat sina karaktärer briljant, människa såväl som de många mytiska varelserna från hela världen. Snabbhet i komplotten och skrivstil av Cornelia Funke är anmärkningsvärt bra.

Med hela mitt hjärta ger jag den här boken sin välförtjänta fem av fem möjliga stjärnor och rekommenderar absolut det. Boken är den andra i Drakryttaren-serien, men kan även läsas ensam, utan kunskap om den första delen. Den rekommenderade läsningsåldern är 9-12 år, men jag själv tyckte också om att läsa boken och känna mig förstklassig underhållas.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej