Användarprofil Barnboksfamiljen / Betyg & recensioner / Hela fina jag

Recension av Barnboksfamiljen

Recenserad produkt

Hela fina jag
Kartonnage (Board book)
1 recension

Humoristisk med kroppsmedvetenhet

22 juni 2019

Detta är en bok för de yngsta barnen där vi under läsningens gång får utforska olika kroppsdelar på ett väldigt humoristiskt sätt. På varje uppslag är det olika kroppsdelar i fokus. Alla med en liknande början, "KROPPSDEL säger...", och sen ett roligt träffsäkert slut. Flera är skrivna med ett otroligt bra barnperspektiv för vad som underhåller de yngsta barnen.
Ett exempel är uppslaget om magen. Först är det barnet som tittar på sin mage med texten "Magen säger..." sen på andra sidan ser vi magen inzoomad "... kurr kurr och naveln säger... PIP!" med naveln placerad mellan orden så det bjuder in att pipa med fingret. Riktigt roligt för många yngre barn!

Jag tänker att boken kan passa fint på en förskoleavdelning med många ettåringar då det brukar vara populärt att jobba med kroppsmedvetenhet i den åldern. Ett ämne som ofta fascinerar i 1-3-årsåldern.

Mot slutet av boken säger munnen också gäsp och boken avslutar med ett uppslag med ett sovande barn där man säger godnatt till alla avverkade kroppsdelar. Passa på att peka på varje kroppsdel när du läser det högt för att öka lärandet kring kroppsdelarna storlek.
Uppslaget avslutas också med den fina meningen "Godnatt hela fina jag!" som uppmanar till god självkänsla hos det lilla barnet.

En fin liten bok som rekommenderas till yngre barn!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej