Användarprofil Barnboksfamiljen / Betyg & recensioner / Jag älskar inte

Recension av Barnboksfamiljen

Recenserad produkt

Starka illustrationer!

2 juli 2019

"Jag älskar inte" är en bilderbok som
med enkel text och mitt-i-prick-illustrationer skildrar morgonrutinerna i en barnfamilj. Det morgontrötta och vresiga barnet möter föräldrarna som effektivt roddar och stökar. Igenkänningen är stor när berättelsen t.ex skildrar när det varma overallpåklädda barnet purknar när hon måste vänta på övriga familjen i hallen.
Texten är som sagt enkel men illustrationerna levnadsgör texten som tillsammans skapar en berättelse med substans. En berättelse att mötas och samtala kring.
Mot slutet av boken så vänder berättelsen. Det surmulna barnet blir gladare när det börjar piggna till och äntligen får träffa sin fina vän på förskolan.

Boken utmanar normer genom att vi i illustrationerna möter personer med olika hudfärger och kroppsstorlekar. Familjen består av vad vi tolkar två barn och två mammor. Alla dessa normkreativa detaljer susar förbi i illustrationerna utan att det görs till en grej - bra med bred representation i barnböcker!

En fin bilderbok med stark vardagsrealism. Alla som någonsin varit inne i ekorrhjulet med förskolelämningar kommer känna igen sig i boken. Såväl vuxen som barn.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej