Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner / Glöm inte att låsa

Recension av Kim M. Kimselius

Recenserad produkt

Glöm inte att låsa
Ljudbok (AudioDownload)
1 recension

Läskigt spännande

5 juli 2019

Det här är en bok man absolut inte ska läsa om man är mörkrädd. Den var mycket skrämmande. Jag lyssnade på den när jag var ensam i skrivarstugan och det var läskigt. En bok jag inte kunde sluta lyssna på, trots att jag i början kände att jag ville sluta läsa. Då irriterade jag mig på att det hoppades fram och tillbaka i tiden och jag inte riktigt hängde med. Men det var just tidshoppen som gjorde bokens handling fängslande. Man visste att något var helt fel, men man kunde inte ana vad det egentligen var.

När jag nu läser baksidestexten tycker jag att den avslöjar allt för mycket av handlingen. Eftersom jag aldrig läser en baksidestext innan jag läst boken har jag ingen aning om vad ska hända. Det är just det som gör den här boken så otäck.

Berättelsen handlar om Catherine Bailey. Hon är ung och är ständigt ute och fester med sina vänner. Tills en dag då det spårar ur och hon drabbas av tvångssyndrom. Hon måste kontrollera att dörren är låst, inte en gång, utan fem, sex, sju, åtta, tio gånger. Även ytterdörren in till hyreshuset, om hon blir avbruten måste hon börja om igen. Om man inte läser baksidestexten har man ingen aning om varför hon beter sig på det här sättet, inte förrän handlingen nystar upp den skrämmande historien.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej