Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Rekordskolan: Klockan tickar!

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

Recenserad produkt

En underhållande bokserie!

20 juli 2019

Rekordskolan är en bokserie som handlar om barnen Silje, Rurik och Kostas som är nio år, barnen kommer från olika bakgrunder och alla känner de att de inte passar riktigt in då alla har annorlunda och dolda talanger som Silje som bor i den fina stadsdelen Tigerholm, men är den enda där som har tuppkam och rockig stil. Eller som i Ruriks familj där alla bara vill träna, tävla och vinna i friidrott, men själv gillar han mest att studsa runt i naturen. Och Kostas är supersmart och har redan hoppat över tre klasser i skolan, men har inga riktiga vänner och hänger mest på biblioteket och spelar schack med 80-åriga Allan.

Men så får de höra talas om Rekordskolan, ett internat på en avlägsen ö, där vad som helst verkar kunna hända. Det är en väldigt konstig plats där man bor i en trädkoja, ett torn eller i ett cirkustält.

På ön lyfts deras olika talanger fram som något positivt och känslan av att inte passa in den fyrkantiga mallen av normalitet byts snabbt till något spännande och avundsvärt.

Rekordskolan är en underhållande bokserie fylld med rekord, vänskap, relationer och äventyr!
Det är en bokserie som fångar barn direkt med sitt blanka metallicfärgade omslag med skimrande färger och med den hyfsat lättlästa texten uppdelade i kapitel finns det även coola manga inspirerande illustrationer i svart/vitt.

Idag finns de två böcker ute i serien och i september kommer tredje delen ut. Böckerna riktar sig till 6 - 9 år men de går även att läsas av äldre barn anser jag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej