Användarprofil Lennart Odhström / Betyg & recensioner / Syriens tystade röster : om krigets vardag, stormaktspelet och en svensk biståndsskandal

Recension av Lennart Odhström

Vem är vem i Syrien

1 september 2019

En alldeles lysande som bok som utan överord eller försök att plocka billiga poäng reder ut vad som skett och sker i Syrien och framför allt varför.

Man önskar att politiker i regering och riksdag skulle läsa denna bok så att de istället för att sabotera för befolkningen i Syrien genom blockader och stöd till jihadister, omedelbart skulle avbryta blockaderna och hjälpa folk att återvända för att återuppbygga landet.

För merparten av Sveriges journalister är boken en svidande kritik av den i stort sett totala oförmågan att ens försöka beskriva vad som hänt/händer i Syrien.

I stort sett alla journalister har valt den officiella bilden som säger att Assad är dålig och "rebellerna" goda och skriver därefter. Att dessa "rebeller" till största delen är blodtörstiga jihadister som mördar, våldtar, lemlästar, bombar, förstör hus, fabriker, infrastruktur, rånar och kidnappar näms inte av svensk media utom några få mindre tidningar/tidskrifter.
Det gör dock Patrik Paulov och gör det på ett sådant sätt att det är omöjligt att inte förstå vad som hänt i Syrien

Något som också är bra med boken är att iställetför att ha en oändlig massa fotnötter så skrivs det i löpande text var informationen är hämtad ifrån. Enkelt att leta upp på egen hand och kolla om det stämmer. Har gjort ett dussin slumpvis utvalda kollar av angivna källor och samtliga citat och hänvisingar som jag letade upp stämde till 100%.

Boken upprepar gång på gång att det är Syriens folk som själva ska avgöra framtiden för landet. Inte väst, Israel,Turkiet eller medeltida kungadömen i Mellanöstern som under många år pumpat in vapen och pengar till terrorister.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej