Användarprofil Barnboksfamiljen / Betyg & recensioner / Julian är en sjöjungfru

Recension av Barnboksfamiljen

Recenserad produkt

Julian är en sjöjungfru
Inbunden
1 recension

Så fin!

4 augusti 2019

Med enkel text och fantastiska illustrationer får vi uppleva berättelsen om Julian. En kille som älskar sjöjungfrur och fantiserar om att själv våga leva ut sin önskan.
När mormor duschar börjar Julian utforska med såväl krukväxter, mormors smink och gardiner. Något inte mormor helt verkar uppskatta när hon kommer ut från duschen. Vilket gör Julian osäker först.
Men det verkar mest vara stöket mormor ogillar för en liten stund senare kommer hon med ett kompletterande halsband till Julians outfit. Hand i hand går de stolta och vackra ut. Sen går mormor och tar med Julian till en hel parad med sjöjungfrur. "Som du, hjärtat. Kom, så följer vi med.". En vacker bilderbok som belyser vikten att få våga och vara sig själv. Hur underbart och viktigt det kan vara med helhjärtat stöd från sin familj.
Författaren har fått inspiration till berättelsen av en vän som är trans, men inte vågat vara sig själv fören sent i livet.
Illustrationerna i denna bok är verkligen magiska och vissa uppslag saknar helt text. Jag älskar hur boken är full av människor som skapar en större mångfald i barnbokshyllan. Mormor med sitt rynkiga ansikte och runda kropp t.ex
Ett fint boktips som funkar för hela förskoleåldern!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej