Användarprofil Barnboksfamiljen / Betyg & recensioner / Min peppbok

Recension av Barnboksfamiljen

Recenserad produkt

Min peppbok
Inbunden
1 recension

Fin insats mot psykisk ohälsa.

10 augusti 2019

Ålderskategori: 6-9 år (men funkar för äldre också).

Detta är en fyll-i-bok full av glädje och livslust. Temat på de olika sidorna att fylla i är att uppmärksamma sina egna positiva sidor och vad som får en att må bra.
Bokens sidor för ifyllnad kan nästan liknas vid självkänsleövningar vilka får en att tänka gott om en själv.
Förutom uppslagen med skrivuppgifter finns också illustrationer med inspirerande citat. Boken har även diverse uppdrag för barnet att utföra. Uppdrag som liksom bokens skrivuppgifter höjer barnets syn på sig själv.
För en vuxen person kan boken stundvis kännas lite klyschig och överdriven, men för ett barn i låg- eller mellanstadiet tror jag att bokens framtoning funkar toppen.
I vår tidsålder med skyhöga tal när det kommer till barn och ungdomars psykiska ohälsa så känns denna fina fylla-i-bok som ett uppmuntrande inslag i barnboksutgivningen. Boken passar såväl som en förebyggande present som en riktad insats till barn med låg självkänsla och/eller psykisk ohälsa.
Sporrongs fina illustrationer och formgivning i ljusare färger tilltalar oss.
Linda Palm är en av våra favoritförfattare och enligt oss får hennes pedagogiska barnböcker allt för lite uppskattning.
Palm visar med sitt författarskap hur otroligt nära hon är sin målgrupp - barnen! Alltid när jag läser Palms böcker om t.ex Flisan så fångas barnens intresse direkt och jag har läst hennes böcker otaliga gånger på barnens begäran. Såväl hemma som på förskolan.
Nu har hon skrivit denna bok för en något äldre målgrupp än sina andra bilderböcker men även nu lyckas hon formulera och utforma texten på ett sätt som når och tilltalar målgruppen. Vi gillart!
För er med yngre barn rekommenderar jag varmt att kolla upp Linda Palms övriga böcker för bibliotekslån.
Denna bok är en fin present till många skolbarn i samband med skolstarten. Funkar enligt oss även för mellanstadieåldern.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej