Användarprofil Barnboksfamiljen / Betyg & recensioner / Fråga Jenny : om kroppen, själen och allt runtomkring

Recension av Barnboksfamiljen

Recenserad produkt

Med respekt för barnen!

13 augusti 2019

Jenny Jägerfeld är en populär författare som bland annat skrivit de uppskattade böckerna "Brosan är kung!" och "Comedy Queen". I denna bok har hon samlat många frågor och svar från hennes spalt "Fråga Jenny" i SvD Junior.
Bokens frågor fokuserar kring teman som kropp & hälsa, identitet, kärlek, arg & ledsen, rädd & oroliga, skola och flertal andra.

Jag har läst igenom ett antal frågor och svar i boken. Utöver att vara utbildad psykolog är också Jenny riktigt klok och ödmjuk. Hon tar alla barnens frågor på allvar och svarar utan att vara mästrande. Respekten för barnens känslor och vad de upplever som svårt genomsyrar hela boken. Jenny har uppenbarligen en barnsyn som jag uppskattats
När jag läser hennes svar kring t.ex frågorna om ADHD så blir jag riktigt glad och uppskattar hennes kompetens och insikter.
Böcker/tidningar med detta upplägg minns jag som väldigt givande från min egen uppväxt. Man får läsa kloka svar från en trygg vuxen även om man själv saknar en sådan i sin omgivning, eller om man själv inte vågar ställa frågorna. Barnen får också känna sig stärka med att inte vara ensamma med olika frågeställningar samtidigt som deras perspektiv vidgas genom att läsa andras innersta frågor. En väldigt bra bok att köpa in till skolbiblioteket enligt oss.

Boken förgylls av Johanna Arpianens roliga illustrationer där karaktärerna har pratbubblor som lockar till fortsatt läsning. Det finns en mångfald av människor i Arpianens illustrationer. Tummen upp!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej