Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / Dockliv : grå melankoli

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

Betyg: 4,5 av 5.

19 september 2019

Författarnamnet Erik Axl Sund är ett gemensamt namn för dom två författarna Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist. Dom har tidigare givit ut den mycket bra trilogin med böckerna Kråkflickan, Hungerelden, och Pythians anvisningar. Väldigt spännande och bra böcker som jag varmt kan rekommendera.

Dockliv - Grå melankoli är den andra boken i Melankoli-serien. Tidigare så har boken Glaskroppar - Svart melankoli kommit ut. Den kom 2014 och jag tyckte att den var väldigt bra.

Och deras nya bok, Dockliv, var precis lika bra som Glaskroppar. Den är en fristående fortsättning på den tidigare boken, som alltså kom för fem år sedan.

Boken handlar om trafficking, grooming, pedofili, sexhandel, porr, våld, sexmissbruk, självskadebeteende, och mycket annat i den kategorin. Och dessa ämnen är så klart tunga och jobbiga att läsa om, eftersom allt även händer i verkligheten. Men det är ju också viktigt att läsa om, och ta till sig. Och jag läser mer än gärna böcker som handlar om dessa ämnen, även om det känns svårt och tufft ibland när jag läser.

Dockliv är mycket välskriven, viktig, otäck, spännande, och bra. Och jag hoppas på fler liknande böcker av författarna.

Rekommenderas absolut.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej