Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / En dag, Jennifer

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

En dag, Jennifer
E-bok (EBook)
1 recension

Betyg: 4,5 av 5.

21 september 2019

En dag, Jennifer av Risto Pakarinen är inte lik någon bok som jag tidigare har läst. Alltid kul när jag får recensionsexemplar som jag inte själv har önskat, och sen blir så glatt överraskad av en så härlig bok. Boken är en 80-talsnostalgisk feelgood-bok skriven av en manlig finsk-svensk författare, som utspelar sig i Finland i nutid och på åttiotalet.

Tyckte väldigt mycket om boken. Den är mycket välskriven, har härlig humor, men även en del svärta. Den var underbart nostalgisk för mig som också älskade åttiotalet, och är någorlunda i samma ålder som författaren. Härliga film- och låtreferenser. (Finns till och med en tretimmars spellista på Spotify med fyrtiofem låtar efter varje kapitelnamn i boken, och den har jag nu lyssnat på i ett par dagar). Lättläst och inte helt förutsägbar var den också.

Man ska ju inte jämföra författare. Men jag gör det ändå. För jag fick lite samma känsla i mig när jag läste boken, som jag fick när jag läste den amerikanske författaren Jonathan Troppers böcker, som jag också tyckte väldigt mycket om.

Rekommenderar absolut varmt boken. Och jag hoppas verkligen på fler liknande böcker av den debuterande författaren.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej