Användarprofil Wilma Nordlund / Betyg & recensioner / Tre kvinnor

Recension av Wilma Nordlund

Recenserad produkt

Omöjlig att sluta läsa

22 september 2019

Tre kvinnor av Lisa Taddeo är ett slags reportage. Lisa Taddeo har följt tre kvinnor i USA under åtta års tid, rest över landet åtskilliga gånger, till och med bott på platserna där kvinnorna bott. Hon har spenderat tusentals timmar på att samtala med dem och personer i deras närhet, allt för att på ett autentiskt sätt porträttera hur det är att vara kvinna och hur ett sexliv och helt liv i stort kan se ut i verkligheten.

De tre kvinnorna som skildras är Lina, som lever i ett dött äktenskap sedan tio år tillbaka. Hennes man vill inte ens pussa henne. Så hon bestämmer sig för att ha någon form av affär. Sloane är lyckligt gift, men är med partners som hennes man väljer ut åt henne. Och så är det Maggie, som har ihop det med sin många år äldre lärare.

Den här boken var uppfriskande att läsa. Den är så välskriven att det är helt makalöst, och det resulterar i att man inte kan sluta läsa. Det går inte att sluta läsa! Det är kul att läsa om riktiga kvinnor, det känns som att det verkligen är verkliga personer som skildras för texten ligger så nära en.

Det här är en riktigt bra bok. Jag var lite rädd att den inte skulle leva upp till hypen men det gör den absolut! Om ni vill läsa något samtida som inte liknar något annat ni läst ska ni välja den här boken. Den är helt egen i sin genre och den kommer bli stor. Fantastisk bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej