Användarprofil @i_min_bokhylla (instagram) / Betyg & recensioner / Ett litet steg på vägen

Recension av @i_min_bokhylla (instagram)

Recenserad produkt

Feelgood när den är som bäst

30 september 2019

Som jag längtat efter en ny bok av Jenny Fagerlund.

Ett litet steg på vägen är som balsam för själen. En varm, vacker och välskriven feelgood med fantastiska karaktärer som man genuint bryr sig om.

Ensamstående mamman Stella trivs med sin lugna tillvaro som koordinator på en reseförmedling. Privat däremot stormar det, sju åriga sonen Felix har det inte lätt i skolan, han brottas med utanförskap och får ofta skulden när något går fel.
Plötsligt dras Stella tjänst in när Joel en management konsult, anlitas för att effektivisera företaget Stella jobbar på. För att inte bli arbetslös måste hon tacka ja till att resa runt och utvärdera hotell och upplevelser i norden. Första uppdraget är att testa ett nytt koncept på det nyrenoverade Högfjällshotellet i Fröliden.
Stellas första impuls är att säga nej, efter ytterligare en händelse på Felix skola får hon nog. Tillsammans tar de sig till fjällen. Kanske det är ett avbrott de behöver.

En bladvändare att må bra av som man avslutar med ett leende på läpparna. Jenny Fagerlunds unika berättarstil är elegant och varm. Hon skriver med inlevelse och lyckad dra in sin läsare i berättelsen.

Ett litet steg på vägen har varje ingrediens för en feelgood bok och lite till. En bok att älska och återvända till flera gånger.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej