Användarprofil @i_min_bokhylla (instagram) / Betyg & recensioner / Förlåt för hålet

Recension av @i_min_bokhylla (instagram)

Recenserad produkt

Tänkvärd och bra

30 september 2019

Tio åriga Aston har Adhd och autism han bor med sin morfar eftersom hans mamma reser mycket i sitt arbete som journalist. Aston saknar henne jätte mycket och vet inte var han ska göra av alla känslor. När bästisen Hugo kallar honom för jävla adhd-unge och sen bara leker med Melvin börjar Aston karva ett hål i sovrums väggen som blir större och större för att hantera alla känslor. Så flyttar Dalia in i huset bredvid. Aston gillar Dalia kanske mer än han gillar semlor och kanske kanske är hon tjejen på den grymma skatebord filmen han kollar på youtube.
Förlåt för hålet av Hanna Landahl är en bok om hur svårt det kan vara att hantera känslor. Det är en både sorglig och rolig Välberättad historia. Det är lätt att leva sig in i Astons längtan efter mamma och svårigheten att kontrollera sina känslor.
Dalia är en frisk fläkt som kommer in när bästisen svikit.
De fina illustrationerna står Linda Mickelsen för. Det är en lättläst sträckläsning bok och viktig för alla, både för de som känner som Aston men även för de runt om som kanske känner eller har en Aston i sina liv.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej