Användarprofil Lovisa Wistrand / Betyg & recensioner / Avien

Recension av Lovisa Wistrand

Recenserad produkt

Avien
Kartonnage

Ett härligt fantasyäventyr

2 oktober 2019

Ett härligt fantasyäventyr med inslag av kärlek - ett lyckat koncept, om ni frågar mig. Det är lagom långt samtidigt som själva historien kändes ny och fräsch. Jag gillade verkligen relationen mellan Isondra och Alexander och kan ha tjutit rakt ut av lycka när de äntligen (spoilervarning!) kysstes i den mörka grottgången. En riktigt het och efterlängtad scen!

Författaren är också riktigt skicklig på att komma på fina namn. Doressea, Dorien, Elysien, Isondra, Avien, Nimriand, Evanriand (om jag minns rätt), samt det vackra språket som påminner om alviska. För övrigt så förtjänar alla fantasyförfattare som kommer på sina egna språk ett stort plus i kanten. Själv tycker jag verkligen att det förhöjer upplevelsen. Jag tyckte dock att de som hette saker som Lukas, Alexander och liknande också kunde ha fått lite mer fantasy över sina namn.

Jag förundrades över hur fint allting var i Elysien (landskapen, kristallerna, interiören i husen, de stora ekarna i städerna) och kände flera gånger att där skulle man gärna kunna tänka sig att bo. ;)

Jag rekommenderar "Avien" till alla som gillar fantasy och kärlek och ser redan fram emot nästa bok!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej