Användarprofil @Barnboksfamiljen på instagram / Betyg & recensioner / Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor

Recension av @Barnboksfamiljen på instagram

Årets julklapp!

8 oktober 2019

Boken har kopierat rebelltjejer-konceptet och berättat om 100 st starka svenska kvinnor som på olika sätt påverkat vår historia och nutid.
Bokens struktur följer liknande böcker där varje uppslag är dedikerat till en enskild person. Vi får läsa om personen på vänster sida för att på högersidan se fantastiska personporträtt skapade av olika illustratörer.

Variationen av de utvalda kvinnorna är total. Vissa är mer kända än andra. Alla har gjort stora saker men inom olika områden, allt från idrott till programmering. Även olika tidsåldrar representeras, såväl vikingatid som flera kvinnor födda på 2000-talet.

De olika kvinnornas öde berör oss men på olika sätt. Där vissa uppslag är mer svårsmälta än andra. T.ex uppslaget om Fadime Sahindal. Otroligt viktigt uppslag, men för känsliga barn tänker jag att boken passar bra att läsa tillsammans med en närvarande vuxen så man kan samtala tillsammans om de tankar som uppkommer.

De olika personporträtten är fascinerande på många olika sätt. Utöver rena konstupplevelser innehåller vissa andra också roliga detaljer. T.ex på Dilsa Demirbag-Stens (grundaren av berättarministeriet) uppslag ser vi henne framför en bokhylla, där vi också kan läsa massor av olika roliga boktitlar på böckernas ryggar.

Riktigt fin bok som som väcker inspiration och ger förebilder, passar perfekt som julklapp eller födelsedagspresent till barn.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej