Användarprofil Villivonkansbooks / Betyg & recensioner / Siris sjöjungfru

Recension av Villivonkansbooks

Recenserad produkt

Siris sjöjungfru
Inbunden
1 recension

Charmig bok!

15 oktober 2019

Siris sjöjungfru ingår i Läskråkan som är en serie lästräningsböcker med olika svårighetsnivåer för de som precis lärt sig läsa. Siris sjöjungfru ingår i nivå två där berättelserna är lite längre och har ett större ordförråd. Läskråkan är en väldigt bra grej tycker jag. Det är lätt att anpassa för barnen så det blir lagom svårt och utvecklande att läsa. I våras läste vi tre böcker ur serien Läskråkan och det märks en enorm skillnad på sonens läsning sen dess. När vi läste en nivå två bok då var en del ord svåra men nu var det inga konstigheter alls. Läsningen gick galant nu!

Det är en söt berättelse om Siri som inte kan simma. Hennes bror Robbie simmar som en fisk men Siri kan inte trots att hon tränat flitigt varenda lov. Varje gång hon lyfter fötterna sjunker hon som en sten mot botten. Med en dag räddar Siri en liten sjöjungfru i nöd och när Siri ska hjälpa sjöjungfrun tillbaka till sitt hem simmar Siri plötsligt bara.
Det är en charmig bok om att hjälpa varandra och att ha tålamod för en vacker dag så lossnar det plötsligt. Bokens text matchas av lekfulla och färgglada illustrationer man blir glad av. Fiskarna är otroligt söta med sina plutmunnar och stora ögon. Boken riktas mot ålder 6-9 år, där passar den perfekt in tycker jag.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej