Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner / Och eken står där än

Recension av Lollos bokhörna

Recenserad produkt

Vacker och vemodig berättelse!

19 oktober 2019

Esther har tappat fotfästet efter sin skilsmässa. Hon lever för tiden med sin son och tiden utan honom är ensam. Varannan lördag promenerar Esther till en gammal ek på en äng vid vattnet. En dag möter hon Ruth där. Ruth är en äldre dam som berättar historier om sin ungdom. En stark vänskap växer fram mellan kvinnorna och Esther kan berätta om det som är svårt för Ruth. Men en dag är den gamla damen borta och Esther blir orolig. Var är Ruth?

Som tidigare böcker av Sofia Lundberg är detta en väldigt stark och finstämd historia. En väldigt vacker berättelse om vänskap och att släppa det förflutna för att koncentrera sig på nuet. Sofia kan verkligen konsten att beröra med sina ord och denna bok lämnar mig inte oberörd. Det är en historia med flera lager och bit för bit så skalas lagren av när man läser om Ruth och Esther. "Och eken står där än" är en enkel berättelse att fastna i, att bli hänförd av! En varm berättelse om vänskap.
Jag tyckte mycket om den här vemodiga och vackra berättelse. Den kommer att liksom Sofias böcker stanna kvar i mina tankar ett bra tag. Jag är väldigt glad att jag fick chansen att läsa denna bok!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej