Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner / Pompejis öde

Recension av Kim M. Kimselius

Recenserad produkt

Pompejis öde
Inbunden
1 recension

Ingen bok jag kan rekommendera

9 november 2019

Egentligen skulle jag inte vilja recensera den här boken, eftersom jag inte alls tyckte om den. Men det är en recensionsbok och jag måste dela med mig av mina åsikter om boken.

1997 kom min bok Tillbaka till Pompeji ut, den gjorde dundersuccé och sålde i 11.000 ex första veckan, den är översatt till sex språk och blev utsedd som en av årets bästa utländska böcker på Island. Boken är baserad på fakta och har en gedigen faktadel i slutet.

Därför blev jag väldigt nyfiken på Pompejis öde när jag fick förfrågan om recensionsexemplar av boken. Men så grymt besviken.

Det är en mycket pratig bok. Första meningen i första kapitlet är en enda lång svordom. Det får mig att rysa. Jag får ingen känsla av miljöerna, eller karaktärerna som känns ytliga. Faktafelen är många och... En bok som utspelar sig år 79 vår tideräkning, med karaktärer som bor och lever där och inte känner till något annat, de pratar inte slang, de säger inte KOLLA i var och varannan mening, inte barnen, inte de vuxna.

Det är ingen trovärdig bok, inte ens spännande, tyvärr, för jag brukar alltid älska Idus förlags böcker, men inte den här gången.

Det här är ingen bok jag kan rekommendera och det gör mig ledsen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej