Användarprofil Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg / Betyg & recensioner / Makten

Recension av Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm)

Recenserad produkt

Makten
Inbunden
1 recension

Betyg: 4 av 5.

16 november 2019

Dean Koontz har alltid varit en av mina favoritförfattare. Jag läste min första bok av honom, Viskningar (Whispers), redan för över trettiofem år sedan. Har sedan genom åren läst alla hans böcker som har översatts till svenska, drygt fyrtiofem stycken. I början innehöll hans böcker mycket övernaturligt, men på senare år är dom mera som kriminalromaner, men ibland fortfarande även med lite övernaturligt i.

År 2012 slutade hans böcker att översättas till svenska, så cirka sex böcker har jag missat av honom. (Jag klarar tyvärr inte av att läsa böcker på engelska).

Men från och med förra året så har hans böcker börjat att översättas igen. Då kom boken Tystnaden (The Silent Corner) ut på svenska. Det var den första boken i en serie om FBI-agenten Jane Hawk. Och nu så har alltså den andra boken i serien, Makten (The Whispering Room), kommit ut i Sverige.

Jag gillade Tystnaden, och jag gillade Makten, och jag kommer definitivt läsa den tredje boken i serien, Hotet, som kommer ut i Sverige nästa år.

Och nog tycker jag allt att Dean Koontz författarskap håller än. Böckerna om Jane Hawk är lättlästa, medryckande, spännande, actionfyllda, och bra.

Rekommenderas absolut.

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej