Användarprofil Kaffeläsaren / Betyg & recensioner / Snösystern : en julberättelse

Recension av Kaffeläsaren

Recenserad produkt

Makalöst fin! Rekommenderas!

28 november 2019

Snösystern är en julberättelse med helt magiskt fina illustrationer. De får mig att tänka på svunna tider. Illustrationerna är i gammaldags stil och de är så välgjorda att det är en ren njutning bara att titta på bilderna. Jag skulle gärna ha flera av bilderna på julkort eller små tavlor.
Berättelsen griper tag och jag blir väldigt berörd av Julian och Hedvigs historia. Julian älskar allt med julen och tycker att julafton är den bästa dagen på hela året. Men i år är allt annorlunda. Sen Julians storasyster Juni dog är hela familjen ledsna och ingen orkar ens tänka på julen, allra minst föräldrarna. Men Julian vill att de ska pynta och ha det mysigt ändå hela familjen tillsammans och minnas allt fint med Juni.

Boken är lite sorglig men samtidigt otroligt fin och hoppfull. Den är skriven som en berättelse med 24 kapitel, ett kapitel att läsa varje dag fram till julafton. Det är väl avvägd text förpackat i alldeles lagom långa kapitel. Jag läste någonstans att Snösystern ska filmatiseras och det är enkelt att förstå varför. Tror den den kommer göra sig utmärkt som film. Snösystern är en storartad läsupplevelse som fängslar och underhåller. Köp den och läs och njut med barnen nu i December! Boken passar utmärkt att högläsa för barn från ca 6 år och uppåt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej