Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner / Generalens älskarinna, Del 1

Recension av Kim M. Kimselius

Recenserad produkt

Generalens älskarinna, Del 1
Häftad
1 recension

Det går absolut inte att sluta läsa!

30 november 2019

Böckerna om den fiktiva framtiden som tar sin början i staden Olympo, är fascinerande, så även Generalens älskarinna Del 1. I varje bok får vi följa olika huvudpersoner. I den här boken är det dags att följa Whanzi. En karaktär som bara var i utkanten av förra berättelsen, men som nu blir huvudperson. Hon hamnar i dödsläger och får uppleva allt det fruktansvärda som sker där. Med sina sista krafter lyckas hon ta sig därifrån. Färden för henne till Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och alla dödsläger. Hon blir infiltratör och spion åt motståndsrörelsen.

Lisa Hågensen beskriver skickligt all miljö och alla karaktärer, som växer för varje bok. Whanzi blir en allt starkare och tydligare person genom berättelsen. Det är så många trådar som slingrar sig genom alla böckerna, men författaren väver skickligt ihop dem till en skimrande väv av ord som håller läsaren fången från första till sista sidan.

Det som är skrämmande med den här serien är trådarna till det förflutna, andra världskriget, Adolf Hitler, den rena rasen och koncentrationslägren.

Det går absolut inte att sluta läsa. Jag älskar Lisa Hågensens böcker och jag ser hur hennes författarskap växer för varje bok. En sådan skicklig författare! Läs hennes böcker!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej