Användarprofil ninasbokhylla / Betyg & recensioner / Barbro hittar hem

Recension av ninasbokhylla

Recenserad produkt

Barbro hittar hem

6 december 2019

"Barbro hittar hem" skriven av Anna Damberg och illustrerad av Emma Granslandt är en fin känslosam bok för de lite mindre barnen.
Barbro är en härlig papegoja som bor hemma hos Nilla och hennes mamma och pappa.
Barbro har det väldigt bra hos familjen, ända tills de kommer hem med en skrikande lillebror till Nilla! Som om inte det vore nog flyttar det också in en lurvig hundvalp som stjäl all uppmärksamhet!
Barbro känner sig helt plötsligt väldigt ensam! Det spelar ingen roll vad hon gör, familjen har inte tid för henne längre...
Barnen jag läste för tyckte väldigt synd om Barbro. Vi hade ett fint samtal om känslor, och hur det kan kännas att vara utanför. Hur skulle vi ha kunnat gjort det annorlunda? Kan vi, barn och vuxna, ha samma känslor som papegojan Barbro?
Tack vare de fantastiska illustrationerna kan vi inte bara läsa om Barbros känslor, utan även se på henne hur hon mår! Det är spännande att se att det går att rita en papegoja så levande att vi kan se på bilden att hon är ledsen! "-Jag ser att Barbro är ledsen! Jag tror inte hon vill vara själv!" sa en uppmärksam 4-åring.
Barnen berättade också att de blev lite ledsna när vi läste! De tyckte synd om Barbro! Det blev dock lite bättre när Barbro fick träffa sin vän Benny!
🌟
Att läsa böcker som leder till samtal om känslor är oerhört viktigt! Att få barn att identifiera sina egna, och andras känslor samt sätta ord på dem är väldigt spännande, ibland svårt men oerhört viktigt!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej