Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner / Generalens älskarinna, Del 2

Recension av Kim M. Kimselius

Recenserad produkt

Generalens älskarinna, Del 2
Häftad
1 recension

Det går inte att sluta läsa!

7 december 2019

Böckerna i serien Pure Bred handlar om den fiktiva framtiden som tar sin början i staden Olympo. I varje bok får vi följa olika huvudpersoner. I böckerna Generalens älskarinna del 1 och 2 får vi följa Whanzi. Det är en karaktär som bara var i utkanten i de tidigare berättelserna, men som nu har blivit en stark huvudperson. I Generalens älskarinna Del 1, hamnar Whanzi i dödsläger och får uppleva allt det fruktansvärda som sker där. Med sina sista krafter lyckas hon ta sig därifrån. Färden för henne till Högborgen, där den fruktade Generalen styr över die Herrenvolks armé och alla dödsläger. Hon blir infiltratör och spion åt motståndsrörelsen. I Generalens älskarinna Del 2, fortsätter hon sin kamp mot Die Herrenfolk tillsammans med motståndsrörelsen.

Lisa Hågensen är en skicklig författare, som genom sina miljöskildringar och personbeskrivningar fångar läsaren och håller dem i ett hårt grepp till sista sidan. Det är många trådar som slingrar sig genom alla böckerna, men författaren väver skickligt ihop dem till en skimrande väv av ord.

Det som är skrämmande med den här serien är trådarna till det förflutna, andra världskriget, Adolf Hitler, den rena rasen och koncentrationslägren.

Det går absolut inte att sluta läsa. Jag älskar Lisa Hågensens böcker. Hennes författarskap växer för varje bok. Tycker du om fantasy ska du defintivt läsa serien Pure Bred, du kommer inte att bli besviken. Läs!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej