Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Nina och Nino lär om Samurajer

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

Recenserad produkt

Nina och Nino lär om Samurajer
Inbunden
1 recension

En faktaserie för historieintresserade barn

22 december 2019

I boken Nina och Nino lär om Samurajer är den tredje fristående och lättlästa grafiska serie- och faktaboken som ingår i den grafiska serien Nina och Nino. I de två tidigare böckerna kan ni läsa mer om vikingar och dinosaurier.

I den här boken tar man upp historian kring samurajer. Vi får tydliga förklaringar till vad en samuraj var och en kronologisk redogörelse om hur samurajkulturen styrde livet i Japan under ca 700 år från samurajernas storhetstid från 1100-talet till samurajernas sista strid år 1877.

Nina och Nino lär om Samurajer ingår i den fristående grafiska och lättlästa bokserien "Nina och Nino" där vi får följa med syskonen Nina och Nino när det tar sig genom människans historiska händelser genom tiden. Genom dessa historiska berättelser får läsarna på ett nytt tydligt och lättförståeligt sätt att lära sig historian i serieformat.

Det är den perfekta faktaserien för nyfikna och historieintresserade barn som vill lära sig fakta och kunskap om historiska händelser genom århundradena samtidigt som det är en samlad bokserie där humor och pedagogik går hand i hand.

Med ett nytt och pedagogiskt sätt som lockar en bred målgrupp med underhållande och intressant fakta i serieformat är det en bok som helt klart är värd fem av fem möjliga stjärnor.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej