Användarprofil Kaffeläsaren / Betyg & recensioner / Kirurgen

Recension av Kaffeläsaren

Recenserad produkt

Kirurgen
Inbunden
1 recension

Läsning som ger puls!

2 januari 2020

Jag har börjat läsa den här serien i fel ordning. Jag fick del 7 & 8 som recensionsexemplar i höstas och det var min första bekantskap med författaren. De båda böckerna var så bra att när jag såg del 1 & 2 på Bokmässan i förlagets monter, slog jag till och köpte dem. Jag var nyfiken att se hur historien om mordutredaren Jane Rizzoli och rättsläkaren Laura Isles började. I Kirurgen finns bara än så länge bara Jane Rizzoli med, jag gissar att Laura kanske dyker upp i nästa bok i serien.

Kirurgen har allt en riktigt bra deckare bör innehålla, spänning, starkt driv, intressanta karaktärer och en fängslande historia. Författaren är fenomenal på att skildra otäcka mördare, hon låter läsaren komma så nära att det ibland är så läskigt att jag knappt törs läsa. Det märks att författaren även är läkare, hon bjuder på detaljerade skildringar från läkarvärlden och olika avancerade kirurgingrepp, vilket påminner lite om Patricia Cornwells gamla böcker om Kay Scarpetta.
Boken är så spännande att jag läser med konstant hög puls. Det är ingen bok som jag klarar att läsa vid sänggående, det är den för otäck för. Den passar bäst när det är ljust ute... Jag är så glad att jag har fem böcker till i serien om Rizzoli & Isles att läsa, den här serien har seglat upp som en ny favoritserie!
Rekommenderas varmt till alla som gillar välskrivna deckare som ger puls!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej