Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Starka kvinnor : sanna historier om modiga kvinnor

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

En bra bok som inspirerar dagens tjejer!

14 januari 2020

~ Man kanske tycker att de räcker med böcker om olika "badass" och "rebell" kvinnor som släppts inom den feministisk litteraturen, men boken "𝐒𝐭𝐚𝐫𝐤𝐚 𝐤𝐯𝐢𝐧𝐧𝐨𝐫: 𝐒𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐡𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐫 𝐨𝐦 𝐦𝐨𝐝𝐢𝐠𝐚 𝐤𝐯𝐢𝐧𝐧𝐨𝐫 - 𝐫å𝐝 𝐨𝐜𝐡 𝐢𝐧𝐬𝐩𝐢𝐫𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧 𝐭𝐢𝐥𝐥 𝐮𝐧𝐠𝐚 𝐤𝐯𝐢𝐧𝐧𝐨𝐫" skiljer sig helt från alla andra böcker om feministiska hjältinnor som jag läst.

Här får varje kvinna en konstnärsredovisning, en kort biografi och ett frågeformulär som ger ett modernt scenarie om hur varje kvinna skulle ha hanterat det - allt från mobbning, till att prata framför klassen, till att övertyga dina föräldrar att låta dig få ett husdjur.

Det är en kraftfull, peppande och färgstark bok för dagens unga tjejer. En bok som understryker att varje människa är viktig och framför allt att allt är möjligt!

Det är inte en självhjälpsbok, snarare en bok som är tänkt att uppmuntra barn att stå upp för sig själva och ger dem idéer om hur man kan övervinna ett hinder.

Det här är en bok som inspirerar dagens tjejer att vara de bästa versionerna av sig själva.

En grymt bra bok som jag anser bör finnas i varje skolbibliotek.

I boken "Starka kvinnor" får vi läsa om ett tjugotal enastående kvinnor som har vågat trotsa stereotyper och har brutit hinder i århundraden. Dessa rebellkvinnor åstadkom inte bara fantastiska saker, utan tog sig över samma problem som flickor över hela världen fortfarande står inför som: ojämlikhet, könsstereotyp, utseende, kroppsskamning, mobbning, självförtroende, skolstress och jobbiga föräldrar.

Här presenteras 25 både kända och mindre kända kvinnliga personligheter med vackert illustrerade porträtt tillsammans med informativ och övertygande text som hjälper till att göra dessa kvinnors berättelser relatabla för unga flickor idag.

Här får du läsa om olika kvinnor från olika tidsepoker, kulturer och områ-den, som den egyptiska ikonen Kleopatra, tonårsledaren Jeanne d Arc, den ryska regenten Katari-na den stora, den vårdande välgöraren Florence Nightingale, fotbollsfenomen Marta Vieira, konstnärsrebellen Frida Kahlo, den orädda feministen Malala Yousafzai och tjejernas förkämpe Michelle Obama med flera.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej