Användarprofil Snezana Lindskog / Betyg & recensioner / Nigeriabrevet

Recension av Snezana Lindskog

Recenserad produkt

Nigeriabrevet
Häftad
1 recension

En högst annorlunda kriminalberättelse! Läsvärd!

22 januari 2020

"Nigeriabrevet" är en högst annorlunda kriminalberättelse som griper tag från de första sidorna och håller läsaren på halster ända fram till de sista raderna. Boken som är något utöver det vanliga, ger en känsla som kryper in under skinnet. Morden som utspelar sig har med voodoo, svartkonst och övertro att göra och detta bidrar till mystiken i boken.
Sonja är en företagsam pensionerad lärarinna som hamnar i en knivig situation. Det är lätt att gilla henne. Det som särskilt fängslar mig är författarens förmåga att locka in läsaren i annorlunda miljöer och hennes fantastiska sätt att berätta. Läsaren fångas så att det inte går att lägga boken ifrån sig. Intriger och personer är trovärdiga och händelsernas höga idérikedom berikar den väluppbyggda och gåtfulla historien. Det är inte lätt att lista ut hur det hela hänger ihop. Rekommenderas varmt!
Jag får erkänna att deckare vanligen inte är min kopp te, men är de riktigt spännande så dras jag ändå in i berättelsen. Efter att ha läst "En fingervisning om mord" (där brotten kan finnas skrämmande nära i din egen omgivning) och "En chans i livet" (där olika kulturer flätas samman) som båda tilltalade mig med sina listiga intriger, var "Nigeriabrevet" ett självklart val när jag sökte en ny deckare att läsa. En läsupplevelse jag inte ångrar.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej