Användarprofil Gullis lästips / Betyg & recensioner / Klipptrollen

Recension av Gullis lästips (Rönninge)

Recenserad produkt

Ett äventyrsfyllt äventyr i de godas kamp.

22 januari 2020

Karmar och Jonar: Klipptrollen är ett storslaget äventyr i en magisk värld som utspelar sig i en fantastik kapitelbok med magiskt vackra bilder i mangastil som brer ut sig över uppslagen kombinerade med en fantastisk berättelse som ger en viss drag av grafisk seriebok, något som resulterar i en otrolig läsupplevelse för en bred målgrupp som riktar sig både sig till tjejer och killar.

Det här är en magisk värld fylld av olika naturväsen som Klipptroll, drakar, enhörningar och andra varelser, som vi får lära oss mer om i boken parallellt med den äventyrsfyllda och spännande handlingen. Där handlingen mellan familjerna får mig att tänka Ronja Rövardotter.

Boken lyfter även egenskaper som vänskap och självkänsla och genomsyras av budskap om hur det är att växa upp, det godas kamp mot det onda samt att visa mod och att vara en god vän.

Karma och Jonar - är den första delen
av fem i serien om Glimeria och i april 2020 släpps del 2 "Flykten". Det här är verkligen en fantasifull bokserie som jag ser fram emot att följa då den avslutades med en spännande cliffhanger.

Förlaget har även tagit fram extramaterial och lärarhandledning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej