Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner / Det som ingen ser

Recension av Lollos bokhörna

Recenserad produkt

En viktig bok!

10 februari 2020

Efter att Anne levt ensam ett tag träffar hon seglaren Patrik, kärlek uppstår och ganska snabbt flyttar de ihop. Anne och Patrik planerar för ett liv ihop, de köper hus och skaffar två barn. Livet borde vara härligt.

Men livet är inte bra, Anne upplever att Patrik inte är den hon trodde. Han börjar uppträda både skrämmande och hotfullt både mot henne och barnen. Till slut inser hon att hon och barnen inte kan vara kvar och det är början på ett långt helvete.
Patrik är manipulativ, känslokall och hjärtlös. Han lyckas manipulera människor i sin omgivning, göra sig själv till offer och vrider på sanningen och vänder allt emot Anne som får kämpa för att det ska bli bra för barnen.

Det är en skrämmande och sann berättelse och jag blir så arg under flera tillfällen när jag läser boken. Hur kan det få vara så här? Jag tänker på barnen som används som slagträ av sin pappa, som blir rädda, oroliga och inte får den barndom som de har rätt till. Jag imponeras av Annes mod, vilja, envishet och styrka för att barnen ska få vara hos henne och för att de ska få trygghet.

Det är en fängslande bok, en bok som är svår att släppa. Tänker på alla föräldrar som får kämpa för sina barns rättigheter mot stelbenta myndigheter.

Det här är definitivt en bok du ska läsa, den är viktig och en ögonöppnare.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej