Användarprofil Lollos bokhörna / Betyg & recensioner / Silvervägen

Recension av Lollos bokhörna

Recenserad produkt

Spännande så in i norden!

10 februari 2020

Den här boken vann årets bok och jag känner mig sist på bollen att läsa den. Jag har hört mycket bra om den, men även åsikter som varit lite mer ljumma.

Så vad tycker jag? Jag stämmer in i hyllningskören, tyckte boken var gripande, bra, spännande och väl värd sin årets bok-titel. Jag har svårt att släppa boken när jag hade börjat läsa.
Mitt mammahjärta blöder för Lelle som letar efter sin dotter som varit försvunnen i tre år. Han kan inte slappna av eller släppa letandet förrän han hittar sin dotter!
Till den lilla byn kommer en dag Meja och hennes mamma. Meja är lika gammal som Lelles dotter då hon försvann och ju längre hösten går knyts deras öden ihop. När sedan ytterligare en flicka försvinner blir deras liv för evigt sammanflätade.

Det här är en bra bok. Stina är bra på att beskriva miljöer och hon skapar en obehaglig stämning. Frågan jag ställer mig är hur långt man är beredd att gå för sitt barn. Var går gränsen för vad som är rätt och fel att göra för sitt barn? Hur mycket får man hjälpa?

Boken blir mot slutet mer en psykologisk thriller och det gillar jag. Slutet är starkt, bra och en aning oväntat fast ändå inte.

Jag ser fram emot Stinas nästa bok som kommer ut nu i vår!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej