Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner / De svarta tornen

Recension av Kim M. Kimselius

Recenserad produkt

De svarta tornen
Häftad
1 recension

Kan det bli bättre än så här? Läs boken!

16 februari 2020

Ända sedan jag läste den allra första boken av Astrid Ahlberg har jag uppslukats av hennes böcker och väntar ständigt på nästa bok. De svarta tornen är ännu en bok som har gripit tag och hållit mig fast, även om den är annorlunda mot alla Astrid Ahlbergs tidigare böcker.

Redan från första boken hade författaren ett väl utvecklat språk, härliga karaktärer, bra miljöskildringar och fantastiska skildringar av djuren. Jag trodde inte att det var möjligt för henne att utvecklas mer, men det har hon gjort med De svarta tornen.

Den är så annorlunda mot de tidigare böckerna, även om alla formidabla personskildringar, miljöer och djur fortfarande finns där, är de nu ännu starkare och klarare. Det går bara inte att lägga ifrån sig den här boken. Jag längtar redan efter nästa.

Berättelsen handlar om Maria, en medelålders dam, författare. Hon bor ensam i en stuga ute i skogen. En dag stöter hon på en främling på promenaden. Han säger sig ha gått vilse och behöver hjälp. Maria tar med honom till sin stuga och genom det börjar det stora äventyret. Saker som Maria, som författare, inte ens hade kunnat föreställa sig i sin vildaste fantasi.

Det här är fantasy när den är som bäst! En hudnära skildring av relationer, främmande världar och vänskap. Kan det bli bättre än så här? Läs boken!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej