Användarprofil Gustavs bokhylla / Betyg & recensioner / Mysteriet med Skelettskeppet

Recension av Gustavs bokhylla

Recenserad produkt

Spännande lättläst kapitelbok

26 mars 2020

Gustav 9 år:
Vi har läst boken Mysteriet med skelettskeppet tillsammans. Det är en lättläst bok med många bilder. Jag tog någon sida mamma tog ett par och Philip läste också lite. Boken handlar om Nim, Nadine, Bonie, Samuel och Watson. Watson är en hund. De är en detektivliga. Barnen får bekämpa onde kaptenen Ying. Jag tyckte att boken var spännande.

Philip 7 år:
Jag tyckte om boken. Den är spännande och det måste varit konstigt för piraterna och skeppet att vara instängda i en flaska. Jag tycker om bilderna och jag kunde läsa lite i boken. Texten är lite större.

AC (mamma):
Detta är andra boken i serien och den kan läsas fristående. Det är korta kapitel, större text och många fina bilder. En bok som Philip vågade sig på att läsa ur utan att avskräckas av texten. Det kändes fint att vi alla tre läste tillsammans. Det är ganska högt tempo i boken och den är spännande. De som skapat boken är duktiga på att väva in mångfald utan att det är uttalat. Det gillar jag. Jag uppskattar också att skurken är en kvinna. I slutet av boken finns det frågor man kan prata kring så en fin bok att kanske läsa högt i ett klassrum men även att diskutera efter att man läst boken tillsammans hemma.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej