Användarprofil @Barnboksfamiljen på instagram / Betyg & recensioner / När prinsessor går på äventyr

Recension av @Barnboksfamiljen på instagram

Recenserad produkt

När prinsessor går på äventyr
Inbunden
1 recension

Så härlig bok!

31 mars 2020

Nu finns äntligen ännu en uppföljare till Gustavssons populära bok "Så gör prinsessor". I denna bok är det en grupp prinsessor från världens alla hörn som slår sig ihop för ett gemensamt äventyr.
Trots skrämmande skyltar fortsätter hela truppen med drakens håla som mål.
Tur att de har varandra när de stöter på diverse hinder på vägen.

Som vanligt så är prinsessorna från världens alla hörn och ser ut på olika sätt.
Det har öppnat upp för flera intressanta diskussioner med barnen på förskolan. Exempelvis var ett barn helt säker på att prinsessan iförd kontorskläder egentligen var en kille och vi fick gemensamt fundera kring varför barnet trodde det och om det verkligen var så?

Jag är imponerad över vilken bred publik Gustavssons lyckas nå med denna bok. Jag har högläst den för många olika barn på jobbet och även hemma. Boken har uppskattats av såväl yngre som äldre, samt av barn med varierande nivå på sitt svenska språk.
De fantastiska illustrationerna lockar, för de lite äldre så har Gustavsson också skrivit in små finurliga detaljer att upptäcka. Exempelvis när prinsessorna kommer till en stor flod som är svår att ta sig över så ser vi en pratbubbla från en prinsessa "Men å!" för att sucka över hindret. Då svarar en annan prinsessa "Jag tycker det mer påminner om en fors!". Små enkla och roliga detaljer att upptäcka och samtala kring med barnen.
Om pratbubblorna känns för utmanade kan man hålla sig till huvudtexten istället.

En härlig bilderbokspärla som uppskattats av alla barn jag högläst den för!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej