Användarprofil Anna-Karin Arnald / Betyg & recensioner / Adhd : från duktig flicka till utbränd kvinna

Recension av Anna-Karin Arnald

Recenserad produkt

Kanske det bästa som skrivits på det här ämnet

6 april 2020

Jag ska börja med att berätta vad den här boken INTE är: Den försöker inte ge några enkla lösningar, eller någon quickfix, på den kamp som många av oss med adhd utkämpar. Den försöker inte heller ge sken av att adhd skulle vara någon superkraft - lika lite som någon självklar dom till ett liv i misär och utanförskap.

Jag blev själv diagnosticerad med adhd som 43-åring, efter att ha kämpat ett halvt liv med att försöka vara "normal". Något som (nästan) lyckades på ytan, men som kostade mig så mycket onödig energi, och som nästan knäckte mig. Lottas bok beskriver min och mina medsystrars ojämna kamp med stor värme och respekt, och utan att komma med pekpinnar. Hon väver på ett lättläst sätt in fakta och forskning med berättelser från verkliga livet.

Boken rekommenderas både för den som är novis på området och för den som är väl påläst eller yrkesverksam. Jag trodde själv att jag hade koll på det mesta som hade med adhd att göra. Trots detta fick jag flera, ofta smärtsamma, aha-upplevelser under läsningen.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej