Användarprofil - / Betyg & recensioner / Nästa! : en läkarroman

Recension av -

Recenserad produkt

Träffsäker!

29 april 2020

Nästa! är en smart och trovärdig relationsroman med genomäkta karaktär. Jag kommer förmodligen aldrig att se på en allmänläkare med samma ögon igen efter att stiftat bekantskap med Dr Elin. Hennes tankar om patienterna får mig att skratta högt rakt ut flera gånger.


Samtidigt som Nästa! är underbart sarkastisk och slagfärdig så finns där en eftertänksamhet med ett litet skavande obehag över hur vi människor är och agerar ibland. Elins läkarroll står i bjärt kontrast till hur hon själv lever sitt eget liv. Hon har många tankar om och kring patienterna hon träffar, hur de borde leva sina liv medan hon själv inte alls lever upp till den standard hon sätter upp för andra.

Författaren låter oss se det mindre smickrande beteende människor uppvisar när vi inte orkar ta ansvar för en situation eller relation fullt ut. Som läsare utmanas jag att tänka själv, jag får inte "det korrekta" serverat på nåt silverfat, ingen uppläxning alls. Jag finner det befriande, samtidigt bidrar det också till karaktärernas äkthet. För säg den relation som är perfekt, eller följer mänskligt uppsatta normer? Allt sammantaget gör Nästa! tilll en smått beroendeframkallande roman. Det är en sån bok man både vill läsa ut snabbt, men samtidigt vill spara på för att den är så bra.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej